Radiografia de la Personalitat dels Directius Espanyols: una anàlisi en profunditat basada en l’ avaluació de 500 perfils directius.
Saltor Talent ha realitzat un estudi, recolzant-se en Intel·ligència Artificial, per analitzar la personalitat de 500 directius espanyols i comparar el seu acompliment amb la mitjana internacional de professionals en actiu
En l’ àmbit de l’ avaluació de professionals, especialment en posicions directives, és fonamental analitzar una sèrie de dimensions que reflecteixen aspectes clau de la personalitat i el comportament en l’ entorn laboral.
A Saltor Talent, prenent com a referència de base el model psicològic “Big 5” (els 5 grans factors), en els nostres processos de selecció i avaluació de perfils directius analitzem fins a 8 grans dimensions a través de l’eina OPTO, desenvolupada per l’empresa Master Value People.
Aquestes 8 dimensions, inclouen:
• Influència
• Resiliència
• Cooperació
• Eficiència
• Entrega (“delivery”)
• Compliment (“compliance”)
• Agilitat i innovació
Cadascuna d’elles mesura habilitats específiques que determinen com un individu interactua amb el seu entorn, gestiona l’estrès, col·labora amb altres, assoleix resultats, organitza el seu treball, compleix amb les seves responsabilitats, resol problemes i s’adapta al canvi, entre altres aspectes.
En la nostra anàlisi, utilitzem una norma internacional com a referència per avaluar les diferents dimensions dels perfils professionals. Això significa que, en parlar de la mitjana, ens referim al punt en què se situa la majoria dels perfils professionals a nivell global que han realitzat aquesta prova. És un estàndard que reflecteix el comportament mitjà dels professionals en actiu en diverses indústries i sectors al voltant del món.
Per tant, quan avaluem els directius espanyols, el seu acompliment en cadascuna de les vuit dimensions —influència, resiliència, cooperació, eficiència, lliurament, compliment, agilitat i innovació— es compara amb aquesta mitjana global. Estar a la mitjana indica que el perfil del directiu coincideix amb el rendiment típic de la majoria dels professionals avaluats internacionalment. D’altra banda, aquells que puntuen per sobre de la mitjana sobresurten en la dimensió avaluada, mentre que els qui estan per sota de la mitjana mostren una tendència menys destacada en aquesta competència en particular.
És important destacar que estar per sobre o per sota de la mitjana en qualsevol de les dimensions no és necessàriament positiu o negatiu per si mateix; depèn del context i del rol específic que el professional hagi d’ exercir. Les diferents posicions dins d’ una organització requereixen diferents enfocaments i habilitats, per la qual cosa el valor d’ una puntuació alta o baixa en una dimensió varia segons les demandes del lloc.
Per exemple, una persona que se situa molt per sobre de la mitjana en eficiència —és a dir, algú molt ordenat, estructurat i enfocat en els resultats— pot ser ideal per a rols que exigeixen una forta orientació a l’organització i al compliment rigorós d’objectius. No obstant això, en un altre tipus de rols que requereixen flexibilitat o adaptabilitat, com els que impliquen major innovació o creativitat, aquest perfil extremadament estructurat podria no ser el més adequat
A continuació, s’expliquen amb major detall aquestes 8 dimensions:
• Influència: Avalua l’ assertivitat, la capacitat de comunicació i la confiança en si mateix. Els individus que se situen a la franja esquerra (per sota de la mitjana) tendeixen a ser més reservats, còmodes amb un paper passiu i menys interessats a influir en el seu entorn. A la mitjana, trobem aquells que poden influir de manera adequada quan és necessari, mentre que a la franja dreta (per sobre de la mitjana) hi ha els individus més assertius, que busquen proactivament impactar i liderar a través d’una comunicació forta.
• Resiliència: Mesura l’estabilitat emocional i la capacitat per manejar l’estrès. Els que es troben a la franja esquerra tendeixen a sentir-se abocats sota pressió, mentre que aquells a la mitjana manegen l’ estrès de manera adequada, mantenint-se estables en situacions comunes. Els que estan a la franja dreta sobresurten per la seva capacitat de mantenir-se calmats i gestionen amb facilitat el treball sota alta pressió.
• Cooperació: Aquesta dimensió inclou l’ altruisme, la creació de xarxes i la confiança en els altres. A la franja esquerra hi ha els individus més reservats, que només col·laboren quan és necessari. Els que estan a la mitjana són cooperatius quan la situació ho requereix, mentre que a la franja dreta es troben aquells que gaudeixen del treball en equip i la creació de xarxes, confiant obertament en els altres.
• Eficiència: Es refereix a l’ impuls envers els resultats, l’ orientació a metes i la laboriositat. A la franja esquerra, els individus prefereixen un ritme de treball més tranquil i de vegades postergan tasques. A la mitjana, les persones compleixen amb els objectius sense destacar-se en el seu ritme, i a la franja dreta hi ha aquells altament orientats als resultats, amb un fort impuls cap a l’ assoliment i el compliment de fites.
• Entrega (“delivery”): Analitza la capacitat per estructurar el treball i garantir la qualitat. A la franja esquerra, les persones són menys detallistes i prefereixen deixar l’organització en mans d’altres. A la mitjana, compleixen amb els estàndards de qualitat esperats, mentre que a la franja dreta són individus altament organitzats que garanteixen constantment la qualitat en els seus lliuraments.
• Compliment (“compliance”): Avalua el sentit del deure i la sinceritat. Els individus a la franja esquerra poden mostrar una menor preocupació per ser directes o complir estrictament amb les normes. A la mitjana, compleixen amb els seus deures de manera adequada, mentre que els de la franja dreta són altament diligents i sincers, mostrant un fort compromís amb el compliment de les normes.
• Agilitat: Mesura la capacitat intel·lectual i la resolució de problemes complexos. Els individus a la franja esquerra són més cauts en l’ adquisició de nous coneixements i menys àgils a resoldre problemes complexos. A la mitjana, mostren una capacitat estàndard de resolució, mentre que a la franja dreta són altament curiosos i àgils per resoldre problemes complexos i adaptar-se ràpidament.
• Innovació: Avalua l’ adaptabilitat, l’ enginy i la disposició a assumir riscos. A la franja esquerra, hi trobem persones més cauteloses i apegades al conegut, que eviten assumir riscos. A la mitjana, els individus s’adapten quan cal sense destacar-se en la seva creativitat, mentre que a la franja dreta es troben aquells que són creatius, adaptables i disposats a assumir riscos per impulsar canvis i idees innovadores.
L’objectiu d’aquesta anàlisi és comparar el perfil dels directius espanyols davant la mitjana internacional de professionals en actiu. Lògicament, és raonable esperar que, en moltes de les dimensions avaluades, se situïn generalment per sobre de la mitjana dels professionals (veure més informació al respecte en aquest article). Això es deu a que ocupen posicions més complexes i de major responsabilitat dins de les organitzacions, la qual cosa exigeix un nivell més alt de competència en àrees com la presa de decisions, lideratge i gestió de l’estrès, entre d’altres. Tanmateix, aquesta comparació ens permet identificar tant les àrees en les quals destaquen, com aquelles en les quals encara hi ha marge de millora.
Taula Comparativa: directius espanyols vs la mitjana de professionals a nivell internacional
Quines conclusions podem extreure sobre els trets de personalitat dels directius espanyols?
• Els directius espanyols destaquen notablement en les dimensions d’influència, resiliència, eficiència i innovació, amb més del 80% posicionant-se per sobre de la mitjana internacional. Això reflecteix un alt nivell de lideratge, gestió de l’ estrès, orientació a resultats i capacitat d’ adaptació i innovació.
• Innovació és la dimensió més destacada, amb un 88.54% dels directius per sobre de la mitjana, cosa que indica que la majoria són proactius, creatius i oberts al canvi, qualitats crucials per liderar en entorns dinàmics.
• Entrega (“delivery”) és la dimensió on s’observa la major proporció de directius per sota de la mitjana (16.67%) i una menor quantitat en el rang superior. Això suggereix que, tot i que molts directius són organitzats i detallistes, hi ha un percentatge significatiu que podria millorar quant a l ‘ estructura i atenció als detalls en el seu treball. Els resultats indiquen, per tant, una certa tendència a la improvisació i la resolució de problemes a mesura que sorgeixen, reflectint una cultura de treball més orientada a la flexibilitat. També indiquen una atenció menor al detall, podent tendir a prioritzar els terminis de lliurament sobre la perfecció del detall.
• Compliment també presenta una àrea a observar, amb un 10.63% dels directius per sota de la mitjana, la qual cosa podria indicar que alguns tenen un enfocament més flexible quant al seguiment de normes o un estil menys formal de treball. En altres paraules, els resultats indiquen que en comparació amb altres països, on la cultura de treball pot ser més formal i jeràrquica, els directius espanyols tendeixen a ser més informals i, en alguns casos, menys rígids en la presa de decisions.
• Malgrat aquestes àrees de millora, en general, els directius espanyols tendeixen a posicionar-se per sobre de la mitjana internacional en la majoria de les dimensions, la qual cosa és consistent amb el seu rol d’ alta responsabilitat en les seves organitzacions.
En resum, aquesta anàlisi ofereix una visió clara i detallada del perfil dels directius espanyols, els quals sobresurten en àrees clau com el lideratge, la innovació i la resiliència, posicionant-se generalment per sobre de la mitjana internacional. No obstant això, també revela àrees de millora, com l’ atenció al detall i el compliment de normes, aspectes que podrien optimitzar-se per assolir un major equilibri entre flexibilitat i rigor. Aquest estudi no només ens permet identificar fortaleses i debilitats, sinó que també proporciona un full de ruta per continuar impulsant el creixement i l’eficàcia dels líders empresarials a Espanya.
Radiografia de la Personalitat dels Directius Espanyols
Radiografia de la Personalitat dels Directius Espanyols: una anàlisi en profunditat basada en l’ avaluació de 500 perfils directius.
Saltor Talent ha realitzat un estudi, recolzant-se en Intel·ligència Artificial, per analitzar la personalitat de 500 directius espanyols i comparar el seu acompliment amb la mitjana internacional de professionals en actiu
En l’ àmbit de l’ avaluació de professionals, especialment en posicions directives, és fonamental analitzar una sèrie de dimensions que reflecteixen aspectes clau de la personalitat i el comportament en l’ entorn laboral.
A Saltor Talent, prenent com a referència de base el model psicològic “Big 5” (els 5 grans factors), en els nostres processos de selecció i avaluació de perfils directius analitzem fins a 8 grans dimensions a través de l’eina OPTO, desenvolupada per l’empresa Master Value People.
Aquestes 8 dimensions, inclouen:
• Influència
• Resiliència
• Cooperació
• Eficiència
• Entrega (“delivery”)
• Compliment (“compliance”)
• Agilitat i innovació
Cadascuna d’elles mesura habilitats específiques que determinen com un individu interactua amb el seu entorn, gestiona l’estrès, col·labora amb altres, assoleix resultats, organitza el seu treball, compleix amb les seves responsabilitats, resol problemes i s’adapta al canvi, entre altres aspectes.
En la nostra anàlisi, utilitzem una norma internacional com a referència per avaluar les diferents dimensions dels perfils professionals. Això significa que, en parlar de la mitjana, ens referim al punt en què se situa la majoria dels perfils professionals a nivell global que han realitzat aquesta prova. És un estàndard que reflecteix el comportament mitjà dels professionals en actiu en diverses indústries i sectors al voltant del món.
Per tant, quan avaluem els directius espanyols, el seu acompliment en cadascuna de les vuit dimensions —influència, resiliència, cooperació, eficiència, lliurament, compliment, agilitat i innovació— es compara amb aquesta mitjana global. Estar a la mitjana indica que el perfil del directiu coincideix amb el rendiment típic de la majoria dels professionals avaluats internacionalment. D’altra banda, aquells que puntuen per sobre de la mitjana sobresurten en la dimensió avaluada, mentre que els qui estan per sota de la mitjana mostren una tendència menys destacada en aquesta competència en particular.
És important destacar que estar per sobre o per sota de la mitjana en qualsevol de les dimensions no és necessàriament positiu o negatiu per si mateix; depèn del context i del rol específic que el professional hagi d’ exercir. Les diferents posicions dins d’ una organització requereixen diferents enfocaments i habilitats, per la qual cosa el valor d’ una puntuació alta o baixa en una dimensió varia segons les demandes del lloc.
Per exemple, una persona que se situa molt per sobre de la mitjana en eficiència —és a dir, algú molt ordenat, estructurat i enfocat en els resultats— pot ser ideal per a rols que exigeixen una forta orientació a l’organització i al compliment rigorós d’objectius. No obstant això, en un altre tipus de rols que requereixen flexibilitat o adaptabilitat, com els que impliquen major innovació o creativitat, aquest perfil extremadament estructurat podria no ser el més adequat
A continuació, s’expliquen amb major detall aquestes 8 dimensions:
• Influència: Avalua l’ assertivitat, la capacitat de comunicació i la confiança en si mateix. Els individus que se situen a la franja esquerra (per sota de la mitjana) tendeixen a ser més reservats, còmodes amb un paper passiu i menys interessats a influir en el seu entorn. A la mitjana, trobem aquells que poden influir de manera adequada quan és necessari, mentre que a la franja dreta (per sobre de la mitjana) hi ha els individus més assertius, que busquen proactivament impactar i liderar a través d’una comunicació forta.
• Resiliència: Mesura l’estabilitat emocional i la capacitat per manejar l’estrès. Els que es troben a la franja esquerra tendeixen a sentir-se abocats sota pressió, mentre que aquells a la mitjana manegen l’ estrès de manera adequada, mantenint-se estables en situacions comunes. Els que estan a la franja dreta sobresurten per la seva capacitat de mantenir-se calmats i gestionen amb facilitat el treball sota alta pressió.
• Cooperació: Aquesta dimensió inclou l’ altruisme, la creació de xarxes i la confiança en els altres. A la franja esquerra hi ha els individus més reservats, que només col·laboren quan és necessari. Els que estan a la mitjana són cooperatius quan la situació ho requereix, mentre que a la franja dreta es troben aquells que gaudeixen del treball en equip i la creació de xarxes, confiant obertament en els altres.
• Eficiència: Es refereix a l’ impuls envers els resultats, l’ orientació a metes i la laboriositat. A la franja esquerra, els individus prefereixen un ritme de treball més tranquil i de vegades postergan tasques. A la mitjana, les persones compleixen amb els objectius sense destacar-se en el seu ritme, i a la franja dreta hi ha aquells altament orientats als resultats, amb un fort impuls cap a l’ assoliment i el compliment de fites.
• Entrega (“delivery”): Analitza la capacitat per estructurar el treball i garantir la qualitat. A la franja esquerra, les persones són menys detallistes i prefereixen deixar l’organització en mans d’altres. A la mitjana, compleixen amb els estàndards de qualitat esperats, mentre que a la franja dreta són individus altament organitzats que garanteixen constantment la qualitat en els seus lliuraments.
• Compliment (“compliance”): Avalua el sentit del deure i la sinceritat. Els individus a la franja esquerra poden mostrar una menor preocupació per ser directes o complir estrictament amb les normes. A la mitjana, compleixen amb els seus deures de manera adequada, mentre que els de la franja dreta són altament diligents i sincers, mostrant un fort compromís amb el compliment de les normes.
• Agilitat: Mesura la capacitat intel·lectual i la resolució de problemes complexos. Els individus a la franja esquerra són més cauts en l’ adquisició de nous coneixements i menys àgils a resoldre problemes complexos. A la mitjana, mostren una capacitat estàndard de resolució, mentre que a la franja dreta són altament curiosos i àgils per resoldre problemes complexos i adaptar-se ràpidament.
• Innovació: Avalua l’ adaptabilitat, l’ enginy i la disposició a assumir riscos. A la franja esquerra, hi trobem persones més cauteloses i apegades al conegut, que eviten assumir riscos. A la mitjana, els individus s’adapten quan cal sense destacar-se en la seva creativitat, mentre que a la franja dreta es troben aquells que són creatius, adaptables i disposats a assumir riscos per impulsar canvis i idees innovadores.
L’objectiu d’aquesta anàlisi és comparar el perfil dels directius espanyols davant la mitjana internacional de professionals en actiu. Lògicament, és raonable esperar que, en moltes de les dimensions avaluades, se situïn generalment per sobre de la mitjana dels professionals (veure més informació al respecte en aquest article). Això es deu a que ocupen posicions més complexes i de major responsabilitat dins de les organitzacions, la qual cosa exigeix un nivell més alt de competència en àrees com la presa de decisions, lideratge i gestió de l’estrès, entre d’altres. Tanmateix, aquesta comparació ens permet identificar tant les àrees en les quals destaquen, com aquelles en les quals encara hi ha marge de millora.
Taula Comparativa: directius espanyols vs la mitjana de professionals a nivell internacional
Quines conclusions podem extreure sobre els trets de personalitat dels directius espanyols?
• Els directius espanyols destaquen notablement en les dimensions d’influència, resiliència, eficiència i innovació, amb més del 80% posicionant-se per sobre de la mitjana internacional. Això reflecteix un alt nivell de lideratge, gestió de l’ estrès, orientació a resultats i capacitat d’ adaptació i innovació.
• Innovació és la dimensió més destacada, amb un 88.54% dels directius per sobre de la mitjana, cosa que indica que la majoria són proactius, creatius i oberts al canvi, qualitats crucials per liderar en entorns dinàmics.
• Entrega (“delivery”) és la dimensió on s’observa la major proporció de directius per sota de la mitjana (16.67%) i una menor quantitat en el rang superior. Això suggereix que, tot i que molts directius són organitzats i detallistes, hi ha un percentatge significatiu que podria millorar quant a l ‘ estructura i atenció als detalls en el seu treball. Els resultats indiquen, per tant, una certa tendència a la improvisació i la resolució de problemes a mesura que sorgeixen, reflectint una cultura de treball més orientada a la flexibilitat. També indiquen una atenció menor al detall, podent tendir a prioritzar els terminis de lliurament sobre la perfecció del detall.
• Compliment també presenta una àrea a observar, amb un 10.63% dels directius per sota de la mitjana, la qual cosa podria indicar que alguns tenen un enfocament més flexible quant al seguiment de normes o un estil menys formal de treball. En altres paraules, els resultats indiquen que en comparació amb altres països, on la cultura de treball pot ser més formal i jeràrquica, els directius espanyols tendeixen a ser més informals i, en alguns casos, menys rígids en la presa de decisions.
• Malgrat aquestes àrees de millora, en general, els directius espanyols tendeixen a posicionar-se per sobre de la mitjana internacional en la majoria de les dimensions, la qual cosa és consistent amb el seu rol d’ alta responsabilitat en les seves organitzacions.
En resum, aquesta anàlisi ofereix una visió clara i detallada del perfil dels directius espanyols, els quals sobresurten en àrees clau com el lideratge, la innovació i la resiliència, posicionant-se generalment per sobre de la mitjana internacional. No obstant això, també revela àrees de millora, com l’ atenció al detall i el compliment de normes, aspectes que podrien optimitzar-se per assolir un major equilibri entre flexibilitat i rigor. Aquest estudi no només ens permet identificar fortaleses i debilitats, sinó que també proporciona un full de ruta per continuar impulsant el creixement i l’eficàcia dels líders empresarials a Espanya.
Dades Clau
destacada empresa del sector retail de luxe » Next
Archivos
Categorías
Arxius
Recent Posts
EXECUTIVE SEARCH | Direcció del Negoci de Sostenibilitat a USA per a una firma consultora líder
21 de gener de 2025Resilients, estables, impulsors, adaptables i creatius: així destaquen els líders espanyols en Recursos Humans a
14 de gener de 2025Espanya
EXECUTIVE SEARCH | Direcció de Persones per a una
5 de novembre de 2024destacada empresa del sector retail de luxe
Radiografia de la Personalitat dels Directius Espanyols
28 d'octubre de 2024Presència Femenina a la Direcció d’ Empreses Catalanes:
22 d'octubre de 2024Dades Clau
EXECUTIVE SEARCH | Direcció General de Serveis
5 d'agost de 2024Corporatius per a Empresa Familiar del Sector Farmacèutic
L’ 1 d’agost entra en vigor el Reglament sobre la IA després de la seva recent publicació al Diari Oficial de la UE
30 de juliol de 2024La globalització de la contractació: competint pel talent a
9 de juliol de 2024tot el món
EXECUTIVE SEARCH | Liderem el procés de recerca d’una
1 de juliol de 2024Direcció General per a un Grup Hoteler
Continuïtat i Canvi:
5 de juny de 2024El Rol del Successor en Empreses Familiars
Categories
Meta
Categories